HTML

winseven

Windows 7 - Hogy, mit, mivel, leírások, programajánlók, és még sok más.

Friss topikok

Linkblog

Játékismertető - City Bus Simulator 2010

2010.01.05. 20:32 :: msz0

Nekem a mániám a busz, és a villamos, ezért gondoltam, kipróbálom ezt is. A Windows 7 emiatt a program miatt letiltja az aero felületet... A menü béna, és néha le is fagy. Van szabad játékmód, sztorimód, és a küldetések.

A sztorimód egész jó, de sok hülye gyaloglás (ami végülis jó de 10 perc után unalmas) és ez az Isabelle elcsorbítják a játékos kedvét. Mert a drága Isabelle érdekes természetű: beszorul az aszfaltba, a lépcsőbe, mire nehezen felkönyörgi magát addigra a billenytűzet darabokban hever. Először pedig, miután kiraktuk a külön neki létesített megállót, a busz nem indul tovább. Így ki kell szállni, Isabellen nyomkodni az actiont (persze nem történik semmi) majd vissza.

A megállókban az utasok a kukába, postaládába felakadnak, kikerülni ááá miért is... Az aszfaltba ők is beleragadnak, megnéztem én is, hát bele is ragadtam velük együtt... A leszálló utasok érdekében a megállókban a kézifék kötelező, mert ha megmozdulunk a megállón belül, elfelejtenek leszállni és ezért minket büntetnek. A lámpáknál nem büntetnek, szinte feleslegesek.
 

Csak egy vonal van, és az túl hosszú, ráadásul teljesen egyenes. A huszadik kör után már belefáradunk a játékba. A busz megjelenése és irányítása elég jó, leszámítva a mozgássérülteket. Nekik le kell dönteni a busz oldalát, hátra menni, és szerencsétlenkedni a rámpa vezérlőjével. Ráadásul az ő uticéljaikat meg kell jegyezni, nem fognak szólni hogy le akarnak szállni. Ha a rámpát egy bólya mellé tesszük, vagy az úttestre, a mozgássérült bácsi beakad, és vége.

A szabad mód sem rossz, nincsenek kötelezettségek, de ez a sok bug...

A futtatáshoz rendszergazda engedéllyel indítsuk legalább, ha nem fut jól, akkor XP kompatibilitási módban. A baj az, hogy néha összeomlik a progi, azaz egyszer csak lefagy.

Ejtsünk szót az utasokról is. Nos, összesen 6 féle karakter van, ezek sokszorosodnak. Felszállnak, és várnak 5 másodpercet. Majd eszükbe jut, miért is jöttek, előveszik a pénzt vagy a bérletet, elvégzik amit kell, és továbbra is csak néznek mint vorjú az újkapura. Fél perc után bemennek a helyükre. Azt mondanom sem kell, hogy beszéd közben a szájmozgás nem létezik.

Összegzés:

Pro: Szabadjáték, jó sztori, a buszt rendesen megcsinálták.

Kontra: Egy vonal, ami hosszú; az utasok lassúak, fennakadnak mindenen, a rámpa egy rémálom, Isabelle pedig visszamehetne oda, ahonnan jött...

46%

1 komment

Címkék: pc játék ismertető new york city 2010 simulator isabelle bus

A bejegyzés trackback címe:

https://winseven.blog.hu/api/trackback/id/tr441649915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása