HTML

winseven

Windows 7 - Hogy, mit, mivel, leírások, programajánlók, és még sok más.

Friss topikok

Linkblog

Tippek ABC-ben - takarítás

2010.01.04. 16:58 :: msz0

Igaz, ez nem a Windows 7-hez tartozik, de ezért fölösleges még egy blogoldal.
  
Ablak: Készítsünk ecetből és vízből keveréket, vagy koncentrált mosogatószerből és citromléből. Ezután permetezzük az ablakra, és töröljük le újságpapírral.

Ajtófélfa: takaríthatjuk vegyszerrel, de egyszerűbb, ha forró vízbe pár nyomásnyi folyékony szappant teszünk. Mártsunk bele rongyot, és dörzsöljük le vele az ajtófélfát.

Antik fabútor tisztítása: finom csiszolóval dörzsöljük le a lapját, majd színétől függően kenjük át: ha aranyszínű, akkor teával, ha sötétebb árnyalatú, akkor kávéval.

Fúga tisztítása: próbáljuk ki a foltbenzin és fültisztítópálca kombinációját, de a lidlben lehet(ett) kapni olyan filc-szerűséget, amivel a fúgát ki lehet fehéríteni. Ha a kád mellett gombásodik a fúga, tegyünk rá még egy réteg fúgát (de ha muszáj, az elsőt el is távolíthatjuk egy késsel).

Függöny fehérítése: (csak fehér függönynél!) egy lavorba engedjünk langyos vizet, és rakjunk bele fogfehérítő tablettát (vagy egyéb citromsav tartalmú anygaot, pl. citromlé). Csavarjuk fel, taposgáljuk meg, így a vasalást is megspórolhatjuk.

Hűtő: tegyünk egy tál faszenet a hűtőbe. Ez szagtalanít és fertőtlenít is. A piszkot szódabikarbónás vízzel eltüntethetjük.

Illóolaj párologtató nélkül: segítheti az elalvást, ha a villanykörtét egy levendulás illóolajjal átitatott ronggyal áttöröljük, és a lámpát bekapcsoljuk. Ne tegyünk sokat, mert a tömény levendula már zavaró!

Kanapé tisztítása: ha kutyát is tartunk, és ő is szereti a kanapét, akkor általában szőrös lesz. Könnyen összeszedhetjük róla a koszt és a szőrt egy nedves szarvasbőrdarabbal.

Kosz eltüntetése: szinte minden felületen alkalmazható a foltbenzin. öntsünk egy rongyra, és dörzsölojük vele a ksozos felületet. Alkalmazható pl. fémeken, műanyagon, porcelánon,fán, üvegen, tévé képernyőjén (az LCD TV képernyőjén alkalmazni tilos!) stb. Alkalmazhatunk borotvahabot, ami sűrített szappan, tehát gyorsan leoldja a szennyeződéseket.

Mikróhullámó:Koszos mikró? Nem probléma! Tegyünk egy tál vízbe citromkarikákat, tegyük be a mikróba, és indítsuk el 1-1,5 percre. A gőz a mikró tetejére száll fel, a kikapcsolás után pedig visszahullik a szennyeződssel a tálba. A citrom pedig elvonja a rossz szagokat.

Szagtalanítók: cédrusfaolaj, hársfa és szárított levendula keverékkel kellemes illatot varázsolhatunk. Továbbá ha a villanykörtére illóolajat teszünk (de nem mikor ég, mert akkor eldurran, csak kihűlt állapotban tegyük rá az olajat), a felmelegedés során párologtatja az olajat. 

Szekrény: hatásos tisztítószer szappanos víz és egy kevés fehérítő keveréke.

Szék: langyos szappanos vízzel csodákat érhetünk el.

Színezüst takarítása: egy alumínium fóliával bélelt lavórba öntsünk forró vizet, rakjunk hozzá kb. egy félkupak mosószert. Ha készen vagyunk, öblítsük le.

Pókháló: ha csak egyszerű portörlő rudat használunk, akkor abba csak beleragad a pókháló. Inkább tegyünk egy seprű végére rongyot, és ezzel szedjük le a pókhálót.

PVC: szódavíz és fertőtlenítőszer keverékével újra csillogóvá tehetjük a padlónkat.

Rágógumi: Fagyasszuk le jéggel a rágót. Könnyen lejön fagyás után.ú

WC: tegyünk a wc-be súrolóport és egy edénytisztítóval (amit már edény tisztítására persze nem használunk...) súroljuk ki. Boraxszal és citromlével is megtehetjük. A citrom illatosítja is a vécét.
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: tipp hűtő kosz wc szék ajtó függöny takarítás kanapé ezüst szag pókháló rágógumi mikró illóolaj pvc

A bejegyzés trackback címe:

https://winseven.blog.hu/api/trackback/id/tr771645603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása