HTML

winseven

Windows 7 - Hogy, mit, mivel, leírások, programajánlók, és még sok más.

Friss topikok

Linkblog

Bővítsük vagy cseréljük le a gépünket - avagy meddig érdemes halasztani, határ a csillagos ég

2010.01.24. 19:43 :: msz0

Sokaknak van 3-4 éves gépük, és bár gondolnák, hogy újat kell venni, nem mindig van így. A legfontosabb az alaplap bővíthetősége: fontos a PCIx16 castlakozó az AGP helyett, a DDR2-es memóriafoglalat, valamint a processzor foglalat. Mielőtt vásárolnánk ,feltétlenül ellenőrizzük a kompabilitást! Ajánlom a Gigabytot mind videókártyában, mind alaplapban, ezek ugyanis Plug 'n' Play eszközként viselkednek a Vista és Windows 7 operációs rendszerekben. (Az ilyen eszközök a Certificated for Windows Vista címkével vannak ellátva.) Fontos, hogy legyen SATA csatlakozó.

A gépház és a táp külön téma: a táp a rendszer erőforrásainak megfelelő kell legyen, azaz minél jobb videókártya, alaplap, processzor, annál erősebb tápegység. A gépház a szellőzés alapja. Fontos, hogy hány helyen bővíthető, van-e előlapi USB, hang be és kimeneti csatlakozó, stb. Illetve talán a legjobb házak azok, amelyek szerelés esetén oldalra lenyithatók. A ház belső területe inkább legyen nagyobb, hogy ne kelljen bezsúfolni semmit, ilyenkor a hőmérséklet is magasabb.Ezért nem is ajánlom az mATX házat.

Cserélni csak a videókártyát és a memóriát érdemes. Ha DDR2-es foglalatunk van, jóval olcsóbban juthatunk memóriához. A videókártyában érdemes megnézni a memóriát, illetve a csatlakozókat, valamint a hűtést (aktív/passzív).

Mindazonáltal ha újítani akarunk, nem feltétlen kell százezreket kidobálni. Nézzük, hogy lehet 50 000-ért feljavítani a gépet:

Gigabyte GA-M56-S alaplap
AMD X2 2,9 Ghz processzor
Gigabyte 8400GS videókártya
KingMax 2GB 1024Mhz RAM. 

Adva volt egy Azona típusú ház tápegységgel, 160GB Maxtor merevlemez, NEC DVD író.
Ez így kb. 42000 Ft-ba került, és ez a konfiguráció igenis jónak számít, sok mostani játék is hibátlanul fut rajta.

Ne vegyünk TESCO-s, CORA-s akciós számítógépet, a garanciával is lehetnek gondok, illetve sokszor integrált a videókártya. Ahol érdemes vásárolni: IDComputer (Szeged, Hódmezővásárhely), Extreme Digital (Budapest, Szeged, Miskolc, Debrecen, Kecskemét stb.) Bár ez utóbbi árai kicsit megemelkedtek, pédának okáért egy Wii Nunchukhoz egy ezressel olcsóbban hozzájutottam, mint a MediaMarktban.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://winseven.blog.hu/api/trackback/id/tr81698826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása