HTML

winseven

Windows 7 - Hogy, mit, mivel, leírások, programajánlók, és még sok más.

Friss topikok

Linkblog

WII a PC-n - Dolphin emu

2009.12.18. 14:55 :: msz0

Sokan szeretnének WII-t venni, de azért abba belegondolni, hogy 60 ezer forint, kicsit ijesztő. Megspórolhatjuk ezeket a költségeket, ha:

-DualCore-os (vagy AMD X2-es) processzorunk van

-512MB VGA kártyánk van

-legalább 1GB RAM-unk van (a 2 jobb).

Illetve a WII emulátor a 64bit-es operációs rendszereket jobban szereti. 

Az igazi játékélményhez szükséges egy Wiimote (11000Ft), Nunchaku (6000Ft)- nem feltétlen szükséges, és egy vezeték nélküli Sensor Bar (kb. 3000Ft - SpeedLink), egy Bluetooth Adapter USB a gépünkhöz.

---Bluetooth adapter: A legtöbb modell jó hozzá, de fontos, hogy lehessen "Bluetooth HID Joystick device"-ot a Bluetooth Human Interface-val csatlakoztatni (magyarul lehessen távvezérlést csatlakoztatni, akinek van SonyEriccson mobilja, és van Bluetooth, az is ezzel a szolgáltatással tudja távvezérelni a számítógépét).---

Ezután tegyünk elemet amibe kell, töltsük le a Dolphint, hozzá vásároljunk (vagy töltsünk le) játékot (az utóbbi illegális). Javaslom a WiiMote megvásárlásakor vegyünk WiiPlay csomagot, amiben egy kontroller és a Wii Play játék is benne van. Ha nem szeretnénk rögtön vásárolni, először csak kipróbálni, akkor kölcsön kell kérni valakitől a Wiimote-ját (vagy a billentyűzetet és egeret használni), és egy játékot. 

Ezután a Dolphint kell megnyitni. Itt ha CD/DVD-nk van, akkor a Run CD/DVD parancsot használjuk, ellenkező esetben az Open-t.

[Vista és Windows 7 esetén rendszergazda módban indítsuk el, és ha lehet, akkor a DolphinIL.exe-t]

Ha fut, és befejeztük, akkor a Stoppal állíthatjuk le. A gépet eléggé leterheli, minden egyebet érdemes leállítani.

Kipróbált játékok: Wii Sports, Wii Play, Rapala - We fish.
Sajnos a mentés nem működik (legalábbis nálam, elvileg kellene legyen), így a folyamatosan mentő játékok (Harry Potter) folyton traktálnak hibaüzenetekkel.
Van olyan játék, ami igen nehézkesen fut (Mario bros, és társai, Star Wars The Force Unleashed). Jobb konfiguráció esetén több minden tud elindulni.

A Wiimoteot használhatjuk egérként is, joystickként, illetve rengeteg másra.

Szólj hozzá!

Címkék: játék game sport emulátor egér bluetooth wii fish play mario bar force wiimote we unleashed dolphin sensor joystick spórol nunchaku

A bejegyzés trackback címe:

https://winseven.blog.hu/api/trackback/id/tr601606850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása